Caffè Ninfole

Ciro Ninfole, geboren in 1900, koopt zijn eerste partij rauwe koffie en begint deze te verkopen in de familie-supermarkt in de oude stad van Taranto. In 1921 werd de koffie geroosterd in een kleine roostermachine en geconsumeerd samen met gerst die in het naoorlogse tijdperk goedkoper was. In 1948 werd het eerste “House of Coffee” in het centrum van D’Aquino geopend en hier was het mogelijk om meer dan 30 soorten koffie van over de hele wereld te consumeren. Na de de Tweede Wereldoorlog, had Ninfole een kleine roostermachine en twintig silo’s, de klant kon de melange personaliseren om zo te genieten van een product dat absoluut exclusief is voor die tijd. In 1950 werd de eerste fabriek geopend, met twee roostmachines en een dicht verkoopnetwerk. De aanhoudende omzetstijging leidt tot de bouw van een nieuwe fabriek op een oppervlakte van 5000 vierkante meter in Cesare Battisti.

De omzet groeit aanzienlijk en in 1992 werd de bestaande fabriek gebouwd in het industriegebied van San Giorgio Jonico, op slechts enkele kilometers van Taranto. Het nieuwe productiecentrum heeft een oppervlakte van 12.000 vierkante meter, waarvan 4.500 overdekt. Dankzij de gebruikte productietechnologieën en optimalisatie van alle processen behoort Caffè Ninfole S.p.A. tot de modernste koffiebranderijen.

Caffè Ninfole S.p.A. is een van de oudste koffiebranderijen in Puglia. De nieuwe fabriek is het resultaat van de perfecte evolutie van een uitstekend handwerkproduct. Een eeuw van geschiedenis en ervaring om de kunst van het maken van koffie door de modernste technologieën door te geven.

www.ninfole.it

Saluti
Famiglia Ninfole e Signori del Gusto